Ingezonden brief

Reactie HV op overgang naar Entree door WS Gendt


In 2019 heeft de toenmalige directeur/bestuurder besloten dat de woningtoewijzing per 01-07-2020 via Entree gaat lopen. Daarmee komt er een einde aan de samenwerkingsovereenkomst tussen WSG en Entree welke in de ogen van HV Gendt jarenlang voldeed aan de eisen/wensen van de huurder/woningzoekende in Gendt.


Immers 80% van de bewoners van Gendt verhuist binnen Gendt. HV Gendt is zowel bij het plan voor de overstap naar Entree alsmede de huisvestingsverordening niet gehoord,met andere woorden we zijn gepasseerd.

Wat zijn onze bezwaren tegen Entree? Via Entree kun in de gehele regio en de aangesloten corporaties in het hele land reageren op een huurwoning,maar omgekeerd werkt het ook zo, bijvoorbeeld een woningzoekende uit Arnhem met een lange meettijd/woonduur heeft voorrang op een huurder/woningzoekende uit Gendt met een kortere meettijd, de doorstroming, een wezenlijk onderdeel van dit plan, gaat in Gendt hierdoor op slot maar in Arnhem draaien.

We hebben er begrip voor, dat de leefbaarheid op het spel staat, echter Entree bouwt geen huizen. HV Gendt blijft in overleg om via de verhoging van de vrije toewijzing met minimaal twintig procent, de dorpsbinding te bewerkstelligen; hierdoor kan de woningzoekende/huurder beter geholpen worden.

De druk van de regio Arnhem-Nijmegen speelt ook zwaar mee, de belangstelling voor een woning op 20/25 km afstand van de twee grote steden voor de groene omgeving groeit. Mochten er huurders zijn die meer uitleg/informatie willen, neem contact op via info@hvgendt.nl..


Het bestuur van HV Gendt.