Bassen en tenoren. (foto: Maurice Gemmeke)
Bassen en tenoren. (foto: Maurice Gemmeke) Maurice Gemmeke

Het Lingewaards Mannenkoor en de Zwarte Leguaan

HUISSEN - Het lijkt wel een Suske en Wiske titel! Maar niets is minder waar, zanggenoten! Weet u nog dat enige weken geleden de Groene Leguaan een foto gekaapt had van het LWMK? Maar dit is nog gekker. Let op, het wordt spannend.


Zoals een ieder in 'de Stem' heeft kunnen lezen hebben mijn echtgenote en ik in de loop der jaren menige zeemijl afgelegd. Op een van die trips hebben we een Nederlands eilandje aangedaan, wat tevens de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk Nederland heeft. We hebben het over bijna 1000 meter hoog! Oppervlakte? 13km2. Het heeft ook de kortste landingsbaan ter wereld: bloedstollend om daar te landen of op te stijgen. SABA heet die knobbel in de Caraïbische Zee.

Vanwaar al dit geschrijf? Op Saba is recent een ondersoort Leguaan aangetroffen: Ctenosaura Pectinata. Aangezien dit een zeer zeldzaam beest is moest ik in gedachten een vergelijking maken en wel tussen deze leguaan en het Lingewaards Mannenkoor. Ik mag toch stellen dat beiden uniek zijn! U bent het met mij eens, merk ik. maar we willen nog beter worden en het repertoire verder uitbreiden. Dat heeft wat consequenties. Zo hoorden wij de smeekbede van onze onovertroffen dirigent Arno Vree om in de vier stemgroepen per groep twee mannen erbij te hebben. Zo'n verzoek kun je niet weigeren.

Dus heren, schroom niet: meldt u aan bij Theo Vermaas, onze Groene Leguaan, onder 026 3257408 en Hans Koster, stukjestikker onder nummer 06 53966931. Bij voorbaat dank! (er ligt een paar zwarte schoenen maat 43 voor je klaar!)

Vrijwilliger worden bij Landerij De Park?

BETUWE - Een groot deel van Landerij De Park wordt door vrijwilligers gerund. Zij zorgen met hart en ziel voor de moestuin, de kinderboerderij, de natuurspeelplaats, de bijenstal, het onderhoud van het terrein en de organisatie.


"Elk team kan regelmatig versterking gebruiken maar nu zoeken we dringend naar nieuwe dierverzorgers, beheerders en een teamtrekker voor De Tuin. En als je 15 jaar of ouder bent kan je ook (vrijwillig) vakantiewerk komen doen in De Kinderboerderij. Doe je mee aan het runnen van dit mooie centrum voor natuurbeleving? Het centrum draait zonder subsidie!

Kijk voor informatie over de vacatures op landerijdepark.nl/vrijwilligers/vacatures. Heb je belangstelling of heb je vragen? Mail dan naar: landerijdepark.vrijwilligers@gmail.com. Landerij De Park, centrum voor natuurbeleving ligt aan De Park 12 in Elst (tussen Elst en Arnhem- Schuytgraaf).