Klokkentoren. (foto: Marcel Smit)
Klokkentoren. (foto: Marcel Smit)

Welkom

ANGEREN - Wat maakt het een groot verschil of je ergens welkom bent of niet. Als je je welkom voelt kunt je ontspannen, je toevertrouwen. Je kunt op je gemak zijn. Welkom zijn heeft met ruimte te maken. Je ervaart dat er ruimte voor jou is te zijn wie je bent.


Maar ook omgekeerd: als je iemand welkom heet dan maak je ruimte voor die ander. Je zet je eigen ideeën en opvattingen niet meteen op de eerste plaats, maar luistert naar wat de ander te zeggen heeft. Een ander welkom heten betekent zorgen dat de ander het prettig heeft, zich op zijn of haar gemak voelt. Je zet wat te eten en te drinken klaar. Er zijn veel manieren om de ander welkom te heten.

De kerk is een plek waar je je als mens welkom kunt voelen. Het is een gastvrije gemeenschap. Mensen geven elkaar de ruimte en leven met elkaar mee in het besef dat je met elkaar deel uitmaakt van een grotere ruimte.

Zondag 16 augustus heten we een nieuw lid van de kerkenraad welkom in Angeren. Het is bemoedigend dat we een nieuwe ouderling gevonden hebben. We heten haar welkom, maken ruimte voor haar en bezinnen ons rond ‘welkom zijn’ en 'gastvrijheid'. Van harte welkom in deze bezinningsbijeenkomst op 16 augustus om 10.00 uur in het Kleine Kerkje aan de Dijk, Molenstraat 1, Angeren.

Els de Clercq