Theaterles. (foto: Josje Schurink)
Theaterles. (foto: Josje Schurink)

Theater in de Maak! voor kinderen die van theater houden

ANGEREN - Dat het afgelopen half jaar raar was kunnen we met z’n allen beamen, zo ook de spelersgroep van Theater in de Maak! Eigenlijk zouden zij de afgelopen maanden gewerkt hebben aan een toneelstuk, het eindstuk van een periode van achttien lessen bij Theater in de Maak! Zo jammer dat dit nu niet door kon gaan.


Gelukkig konden we de laatste paar weken voor de vakantie toch weer de lessen oppakken in het Dorpshuis in Angeren en de sfeer zat er al meteen weer goed in! Ze hadden elkaar en het toneelspelen maar wat gemist!

‘We werken in periodes van achttien lessen, er komt van alles aan bod tijdens de lessen. Van improvisatie tot het werken met teksten. Van tableaus vivants tot de gekste spelletjes. We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt binnen de groep, pas dan kun je het beste uit jezelf halen’, aldus Josje Schurink. ‘De laatste week hebben we een les ‘stage fighting’ gedaan met de oudere groep kinderen. Dit kun je alleen doen als je elkaar volledig vertrouwd. Ze deden het geweldig en hadden de grootste lol!’

Op de vraag wie er volgend seizoen weer doorgaat hoeven de meesten niet lang na te denken, er klinkt een oorverdovend 'jaaa' vanuit de theaterzaal.

"Lijkt het jou ook leuk om op het podium te staan, in de huid van een ander te kruipen, leren hoe je emoties overbrengt op het toneel? Schrijf je dan in voor een gratis proefles op donderdag 3 september. Meer informatie staat op www.theaterindemaak.nl.