(foto: Kim Brugman)
(foto: Kim Brugman)

Zit uw kunstgebit los?

ARNHEM – Een kunstgebit dat los zit is erg vervelend, want eten met een kunstgebit dat los zit, is erg lastig. Ook praten is lastig met een kunstgebit dat niet stevig vast zit. U kunt dan eventueel, incidenteel, kleefpasta gebruiken. Maar u moet zich realiseren dat kleefpasta niet de oplossing is. Kleefpasta bevat componenten die bij langdurig en veelvuldig gebruik schadelijk zijn voor uw gezondheid. Lees voordat u kleefpasta gaat gebruiken zeker de gebruiksaanwijzing. Als uw kunstgebit los zit, is het beter om het probleem op te lossen en een afspraak te maken bij de tandprotheticus om te kijken wat werkelijk de oorzaak is van uw loszittende kunstgebit.


Een slecht passend kunstgebit kan er voor zorgen dat het slinken van de kaak extra snel gaat. Om uw gebit weer goed passend te maken kunnen wij een rebasing plaatsen. Een nieuwe basis in het kunstgebit. Het kan ook zijn dat u toe bent aan een nieuw kunstgebit. De basisverzekering vergoedt 75 procent, iedere vijf jaar, voor een nieuw kunstgebit.

Is uw kaak erg laag geworden en is daardoor rebasing of een nieuw kunstgebit niet meer mogelijk? Dan is het advies van de tandprotheticus, voor dat het slinken van de kaak ernstiger wordt, om implantaten te laten plaatsen. Het slinken van de kaak stopt dan en dan heeft u een gebit wat helemaal goed vast zit. Neem contact met ons op zodat u ook weer zorgeloos kunt lachen.

Tandprothetische praktijk Primi Dentes, Paul Krugerstraat 2, Arnhem; 026 8484887,
info@primidentes.nl, www.primidentes.nl.