Hof van Hessen in Huissen

ook in de vakantie open

HUISSEN - Slaat de verveling toe? Ook in deze vakantietijd is stadsmuseum Hof van Hessen geopend. Een leerzaam uitje voor oud en jong.


Granaathulzen, die “dienst deden” als vaas, decoratiestuk of bedkruik. Hergebruik stond in 1945 bij de teruggekeerde Huissenaren hoog in het vaandel. Men had vrijwel niets en waar mogelijk kreeg het achtergebleven oorlogstuig een tweede leven. Voorbeelden hiervan zijn te zien op de tijdelijke tentoonstelling 'Huissen herleeft' in museum Hof van Hessen in Huissen.

De expositie gaat over de terugkeer in 1945 naar Huissen, wat men daar aantrof/meemaakte en de eerste wederopbouw. Foto’s en vele voorwerpen geven een goed beeld van Huissen in 1945 en vlak daarna.

Ook is het mogelijk om de permanente expositie te bezoeken.In de grote zaal staat een schedel van een neushoornachtige van zo’n 10000 jaar oud. De schedel is opgediept uit het Zwanenwater.

De Romeinen lieten hun invloed ook in Huissen gelden. Enkelel fraaie kruiken en terra sigillata aardewerk kwamen als getuigen uit Huissens aardbodem en zijn te bewonderen.

Ook in dit museum zijn in verband met het coronavirus de nodige maatregelen getroffen. Aanmelden kan via museum@huessen.nl. Telefonisch is het museum tijdens openingstijden bereikbaar onder nummer 026 3255058.

Openingstijden zijn: dinsdagmiddag t/m zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Vrijdags al vanaf 10.00 uur.

Het museumpand bevindt zich aan de Vierakkerstraat 39.

In deze coronatijd is de toegang ook voor niet leden van de HKH gratis. Wel is er een kleine bus voor een vrijwillige gift.