Bosbranden in Australiƫ. (foto: Lian Steenhof-ten Kate)
Bosbranden in Australiƫ. (foto: Lian Steenhof-ten Kate)

Laatste zondag

expositie wandkleden

GENDT - Op zondag 23 augustus zal de expositie van Mieke van der Lely voor de laatste keer te zien zijn in het kleine kerkje aan de Torenlaan in Gendt.


We laten de maakster van de prachtige wandkleden nog een keer aan het woord: "Als ik aan het werk ben, ligt de vloer van mijn werkkamer bezaaid met snippers, want ik veeg altijd alles op de grond. Maar die snippers zijn goud waard! Soms zit ik te tobben over een wolk of een boomtak en dan ligt die zomaar op de grond. Hebbes! Ik heb dus bakken vol met snippers en garen. Op de spoel gebruik ik het goedkoopste garen en aan de voorkant het duurdere. Als je ergens iets wil laten glimmen, dan kun je heel goedkope glitterlijm kopen. Een klein likje erop, even uitvegen en klaar is Kees.

Begin met een klein doek en bedenk dat het makkelijker is dan schilderen. Met spelden prik je alles vast, hang het daarna voorzichtig op aan het wasrek met knijpers. Want hangend lijkt het anders dan liggend. Verander als het nodig is en ga daarna pas alles vastnaaien. Op internet valt ook veel te leren of misschien zijn er cursussen in de buurt. Ik zou zeggen: Kom in Gendt kijken, ik ben er de 23e ook, loop warm en begin er zelf aan! De kerk zal open zijn van 14.00 - 17.00 uur."