Parochie H. Maria Magdalena

Wie is Hij? Het Evangelie van deze zondag bericht ons een sleutelpassage van de weg die Jezus met Zijn leerlingen gaat: het moment waarop Hij wil nagaan in hoever hun geloof op Hem berust.


Eerst wou Hij weten wat de mensen van Hem denken. De mensen denken dat Jezus een profeet is. Daarna stelt Hij de vraag aan Zijn leerlingen, Hij vraagt hen rechtstreeks wat Hem het meest aan het hart ligt: “maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?”. Met dit 'maar' onderscheidt Jezus de apostelen duidelijk van de menigte, wat neerkomt op: maar gij, die alle dagen bij Mij bent en Mij van nabij kent, wat treft u het meest?

Liturgie 21e zondag door het jaar. Lezingen: Jes. 22, 19-23, Rom. 11,33-36, Mt, 16, 13-20


Zaterdag 22 augustus H. Maria Geboorte Driel: Woord en gebedsviering, M. Sanders O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders


Zondag 23 augustus St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, Mgr. Th. Hoogenboom

O.l.V. ten Hemel Opneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl Dopen weer mogelijk. Het doopsel is een moment om je dankbaarheid uit te drukken voor de verwondering die het nieuwe leven brengt. Je geeft je kind liefde, goede voeding, warmte, rust en veiligheid. Als gelovige christen wil je het natuurlijk ook aan Gods zorg en liefde toevertrouwen. Zo wordt het opgenomen in de gemeenschap van Jezus Christus, die ons beloofd heeft: “Ik ben met jullie alle dagen tot aan de voleinding der wereld.”

Als u uw kind wilt laten dopen, is het goed om het volgende te weten: -In Haalderen en Huissen wordt er op zaterdagmiddag gedoopt. In Elst op zondagmiddag.

-Er wordt tijdelijk individueel gedoopt.

-In verband met de voorbereiding liggen tussen de aanmelding en de datum van de doop gewoonlijk minstens vier weken.

- U kunt zich voor het doopsel aanmelden per e-mail of telefoon bij het Centraal secretariaat in Bemmel. secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl.