Ingezonden brief

Woonstichting Gendt sociaal gezicht kwijt?


Er is veel veranderd bij Woonstichting Gendt. De huurders missen het sociaal gevoel en betrokkenheid bij Woonstichting Gendt. Een voorbeeld. Als ouder met 2 kinderen zonder woonruimte dan ging je voorheen naar de Woonstichting. Ze gaven je dan extra toekenningspunten, bijvoorbeeld bij echtscheiding. Hiermee kon je dan reageren op een woning op hun website. Kortom duidelijk.

Situatie nu, melden bij Portaal van Entree. Ben je urgent, komen er 17 formulieren op je af, die je ingevuld bij de Woonstichting moet inleveren. Het wachten van 10 weken wel of geen urgentie kan beginnen. Waar je blijft met je kinderen heeft niemand zorgen om. De urgentie is niet meer alleen voor Gendt, maar voor de hele regio. Dus ver weg van Gendt en je moet binnen 3 maanden reageren, anders vervalt de urgentie. Dit is het gevolg van het besluit wat het bestuur van Woonstichting Gendt heeft genomen. Iets waar de huurdersvereniging tegen is.

De afgelopen 50 jaar werd dit op een sociale manier opgelost. Nu ben je klant. Niet sociaal meer. Wie helpt nu onze in nood zijnde woningzoekende? Hoe is het toch zover gekomen met onze Woonstichting? We staan tegenwoordig letterlijk en figuurlijk voor een gesloten deur bij de Woonstichting. De telefoon wordt vaak opgenomen en menselijk contact is ver te zoeken. Komt dit soms door al die nieuwe gezichten? Die nieuwe gezichten komen van buiten Gendt (inclusief RVC) en hebben dus geen betrokkenheid met Gendt. Altijd stond de aandacht voor de Gentse huurders hoog in het vaandel. Wij ervaren nu dat die aandacht heel ver te zoeken is.


De groep GMGB

Gendt mot Gendt blieve