Corona-opstelling Theaterkerk. (foto: Frank Timmermans)
Corona-opstelling Theaterkerk. (foto: Frank Timmermans)

Muziekvereniging UDI is weer los

BEMMEL - Het heeft even geduurd voordat de blaasmuziekverenigingen weer uit de lockdown tevoorschijn mochten kruipen, maar het is zover: UDI repeteert al sinds enige weken weer in de meest coronaveilige repetitieruimte van de verre omtrek.


De grote zaal van de Bemmelse Theaterkerk is geheel Coronaproof ingericht, zodat dertig orkestleden weer nieuw-normaal kunnen repeteren. Ook de muzieklessen, horende bij de eigen complete opleiding zijn hervat. Het orkest is zo snel weer aan het samen muziek maken gewend geraakt, dat er zelfs alweer een concert gegeven is. Op een mooie juli-avond werd in de binnentuin met veel succes en plezier opgetreden voor de opgetogen bewoners en het personeel van de Winklerkliniek in Wolfheze.

Dit smaakt naar meer en het zou daarom zomaar eens kunnen gebeuren, dat UDI op een willekeurige maandagavond bij aangenaam weer, een openluchtrepetitie op de Markt doet… Meer informatie over UDI staat op www.muziekvereniging-udi.nl.

Chris Graven wint wedvluchten

HAALDEREN - Op zaterdag 15 augustus begonnen 195 jonge duiven van negen deelnemers van de Vliegende Post Haalderen om 10:50 uur aan de terugreis vanuit Chimay (232 km) naar de Betuwe. Door mist/nevel konden de duiven niet eerder los maar door het warme weer werd het een flinke opgave voor de nog onervaren jonkies.



Chimay 1-6-7. Chris Graven 2-4. H.J.A. Leemreise 3. Rene van Zadelhoff 5. Comb. Muller/de Wijse 8. H. Janssen 9-10. Th. Rutjes.

De 58 oude duiven van zeven liefhebbers stonden in Chateaudun 534 km en konden om 08:10 uur aan de terugreis beginnen.
Ook hier was het Chris Graven die een vroege duif klokte. Met een gemiddelde van 75km/h 534 km afleggen is een geweldige prestatie. 1. Chr. Graven 2. Comb. Muller/de Wijse 3. H. Janssen 4. Jan Weijers 5-6-7-9-10 Rene van Zadelhoff 8. H.J.A. Leemreise 14. J. Peters.