Afbeelding

Apparatuur nodig

voor livestream mis in kerk

BETUWE - Enkele honderden mensen hebben de voorbije maanden via de livestream de vieringen van de parochie H. Maria Magdalena (MM) in de Sint-Werenfriduskerk in Elst gevolgd. Vanwege de coronamaatregelen kon slechts een beperkt aantal mensen de vieringen bijwonen. De livestream bood uitkomst.


Om de vieringen via de livestream te continueren wil de werkgroep Vrij-Fridus geld inzamelen voor permanente professionele uitzendapparatuur. Met Vrij-Fridus worden de vrijwilligers van de geloofsgemeenschap in Elst bedoeld die jaarlijks rond de sterfdag van Werenfridus activiteiten organiseren. Die sterfdag is 14 augustus. De actie MenM Verbonden is op die dag ludiek gestart.

Pastoraal werkster Janine Kallen speelde daarbij een hoofdrolrol. In een droom was Maria Magdalena opgeroepen om naar de Lingebrug te komen. De boodschap van Werenfridus aan de parochie Maria Magdalena is: blijf mijn missie voortzetten. Breng het geloof bij de mensen. Als ze niet naar de kerk kunnen komen, dan kunnen ze de boodschap in de huiskamer ontvangen. Via de livestream dus.

De werkgroep Vrij-Fridus streeft ernaar 15.000 euro op te halen. Dat gebeurt via allerlei acties. Zo kunnen mensen geld overmaken via een QR-code. Zo modern is de missionaris dus al. Er staan op alle plaatsen in de parochie collectebussen. De stand van het ingezamelde geld wordt aangegeven via een thermometer.

Een bijzondere actie is die van het honderdveld. Iedereen kan voor vijf euro een tegel adopteren. Iedere tegel staat voor een nummer. En op een van die tegels valt een prijs. De werkgroep denkt na over verdere acties en staat open voor ideeën.