Taalmaatjes. (foto: Goedele Monnens)
Taalmaatjes. (foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk zoekt taalmaatjes

LINGEWAARD - Wil je vluchtelingen in Lingewaard helpen om de Nederlandse taal beter te beheersen? Dan zijn wij op zoek naar jou.


VluchtelingenWerk biedt vluchtelingen extra hulp bij het leren van de Nederlandse taal door middel van het taalmaatjesproject. Hierin wordt een taalmaatje gekoppeld aan een cliënt die de Nederlandse taal (verder) wil leren en beter wil functioneren in de maatschappij. Het gaat hierbij zowel om vluchtelingen die aan het inburgeren zijn, als om vluchtelingen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn. In het contact met het taalmaatje kan de anderstalige op een ontspannen en gezellige manier bezig zijn met het oefenen van de Nederlandse taal.

Als taalmaatje bied je individuele taalondersteuning aan één of meerdere cliënten. Je spreekt af bij de cliënt thuis of op een openbare plek. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken. Denk hierbij aan de volgende taken: Oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven van het Nederlands; Stimuleren en activeren van de cliënt in het spreken van de Nederlandse taal; Participatief leren door middel van gezamenlijk bezoek aan bijvoorbeeld museum of bibliotheek. De tijdsinvestering is circa twee uur per week.

"Interesse? Kijk voor meer informatie op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/lingewaard en kijk bij vacatures. Je kunt je rechtstreeks aanmelden via het aanmeldformulier. Of stuur een mail naar lingewaard@vluchtelingenwerk.nl onder vermelding van taalmaatje."