TWC ’t Verzetje bedankt B.O.D. de Sprinters.
TWC ’t Verzetje bedankt B.O.D. de Sprinters.

TWC ’t Verzetje bedankt B.O.D. de Sprinters

LINGEWAARD - De door de overheid opgelegde coronamaatregelen hadden ook voor de jeugd van TWC ’t Verzetje gevolgen. Alle jeugdleden mochten hierdoor niet meer samen trainen op de openbare weg. Na enkele weken werden de maatregelen enigszins versoepeld. Hierdoor mocht TWC ’t Verzetje op een door de Gemeente Lingewaard opgegeven accommodatie de training met de jongste jeugd (tussen de 8 en 12 jaar) hervatten.


De atletiekbaan van B.O.D. de Sprinters was voor TWC ’t Verzetje de best passende accommodatie. Na overleg met het bestuur van B.O.D. de Sprinters werd de eerste jeugdtraining met de jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar op de atletiekbaan een feit. Iedere zaterdagochtend stonden er tussen de 25 en 35 kinderen trappelend voor de poort klaar voor de trainingen. Deze trainingen werden enthousiast begeleid door vier trainers.


Tijdens de trainingen werd meer en meer bevestigd dat een afgesloten parcours dé perfecte omgeving is om de jongste jeugd alle grondbeginselen van het wielrennen bij te brengen. Zonder onnodige gevaren van overig verkeer leerden de kinderen onder andere fietsbehendigheid, remmen, schakelen, rijden in een groep, technische kennis en wedstrijd rijden.

Tot de zomervakantie heeft de jongste jeugd met heel veel plezier gebruik gemaakt van deze mooie locatie. Op de laatste training is het afgesloten met oefeningen, wedstrijdjes, muziek en een ijsje van cafetaria Moos.

TWC ’t Verzetje wilt B.O.D. de Sprinters daarom dan ook hartelijk danken voor het gastvrije openstellen van de atletiekbaan voor onze jongste jeugd.