R.K. Parochie H. Maria Magdalena

23e zondag door het jaar.

Matteüs 18,15-20: de broederlijke vermaning



“Als uw broeder gezondigd heeft, wijs hem dan terecht”. Liefde is een gebod, een plicht. Als we beseffen hoezeer God ons bemint dan zullen we ook beseffen hoezeer we de plicht hebben deze liefde te beantwoorden en ook elkaar lief te hebben. Als iemand een ander iets misdoet, wanneer iemand beschadigd wordt, wanneer er ruzie ontstaat, dan is er altijd de weg van verzoening. Geen gemakkelijke weg, wel een uitdagend perspectief. Het vraagt een luisterend oor en open hart. In onze liturgie beginnen we dan ook iedere eucharistieviering met te zeggen ‘door mijn schuld, door mijn schuld, door mijn grote schuld…’. Voordat je de ander ergens op wijst, kijk eerst naar jezelf.


Zaterdag 5 september
O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis
H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

Zondag 6 september
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering en Kwd V. Bulthuis
O.l.V. ten Hemel Opneming Huissen-stad: 09.30 u: Eucharistieviering, EHC, K. Donders, 14.00 Eucharistieviering, EHC, K. Donders


St. Willibrordus Herveld: 11.00 u: Eucharistieviering, F. Bomers

O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren; 09.30 u: LWG

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.


Openstelling St. Werenfriduskerk in Elst.

Iedere eerste zaterdag van de maand staan ’s middags van 13.30 tot 15.30 uur de deuren van de St. Werenfriduskerk open. Iedereen is welkom om binnen te lopen, een kaarsje op te steken, rond te kijken of gewoon rustig een tijdje te zitten. Tussen 14.00 en 15.00 uur staat het Heilig Sacrament uitgesteld in een monstrans op het altaar.