Kom lekker lezen bij de Boekenbende van de bieb.
Kom lekker lezen bij de Boekenbende van de bieb.

Een nieuw biebseizoen vol verhalen

LINGEWAARD - Vanaf september kan jong en oud in de bibliotheken in Lingewaard weer terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals bij de Boekenbende voor kinderen, de studiekring voor senioren of de filosofische leeskring.


De Boekenbende is een leesclub voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Eén keer per maand komen ze bij elkaar om te praten over hetzelfde boek en leuke opdrachten te doen. Op woensdag 14 oktober vindt er een snuffelbijeenkomst over de Boekenbende plaats in Bibliotheek Bemmel. Jonge boekenwurmen kunnen dan kijken of deze leesclub iets voor hen is. Aanmelden via bemmel@obgz.nl.


Studiekring

In de bibliotheken in Gendt en Huissen vindt om de drie weken op vrijdagochtend de Studiekring 50+ plaats. Vijftigplussers wisselen van gedachten over verschillende onderwerpen, zoals actuele ontwikkelingen binnen de politiek, zorg of het onderwijs, of hedendaagse literatuur. De studiekring in Bibliotheek Gendt begint op vrijdag 4 september, die in Huissen op vrijdag 18 september. Aanmelden bij Magda Steegh via msteegh@obgz.nl.


Leeskring

Boekenliefhebbers die graag samen willen lezen en boeken bespreken kunnen zich aansluiten bij een filosofische leeskring in Bibliotheek Huissen. De leeskring komt maandelijks op donderdagochtend bij elkaar. De eerste bijeenkomst is op donderdag 17 september van 10.00 tot 12.00 uur. Opgeven bij Magda Steegh via msteegh@obgz.nl.

Een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop staat op www.obgz.nl/agenda. Vanwege de voorgeschreven 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen is er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar.