Cobie Selman. (foto: B Caniels)
Cobie Selman. (foto: B Caniels)

Veertigjarig jubileum in Huissen

collecte-organisatie Spierfonds

HUISSEN - Het Prinses Beatrix Spierfonds collecteert in de week van 6 - 12 september voor de veertigste keer in Huissen. Cobie Selman organiseert de collecte met veel enthousiasme al vanaf het begin. En zij kan rekenen op vele trouwe collectanten die zich ook al jaren inzetten.


Woensdag 26 augustus zijn de jubilarissen met bloemen in het zonnetje gezet. Nou ja, het zonnetje zelf liet verstek gaan, maar dat maakte de gebeurtenis er niet minder om. In kleine groepjes van vier kregen de mensen die 40, 30, 20 of 10 jaar gecollecteerd hebben even speciale aandacht van het Spierfonds. Cobie Selman: “Veertig jaar geleden was ik zwanger en kwam ik via de toenmalige vroedvrouw die toen haar veertigjarig jubileum vierde, in aanraking met andere zwangere dames. Samen hebben we toen de collecte opgezet. Inmiddels zijn onze kinderen ook al veertig en collecteert ook daar weer een aantal van mee. Het is in deze tijd vrij uniek dat mensen zich zo lang inzetten voor een goed doel en het Spierfonds is dan ook erg trots op deze vrijwilligers! Samen hebben zij in de loop der jaren al een bedrag van ongeveer 240.000 euro opgehaald in Huissen.

Uiteraard respecteren alle vrijwilligers de RIVM richtlijn om 1,5 meter afstand te houden bij de huis-aan-huiscollecte. Dit kan gemakkelijk door de vele innovatieve mogelijkheden om contactloos en veilig te collecteren. Bijvoorbeeld via een Ideal QR-code die te vinden is op de collectebus en donatieflyers voor in de brievenbus. Het Spierfonds hoopt ook weer op ieders bijdrage in de collecte dit jaar.