Afsluitend concertje. (foto: Cor Neijenhuis)
Afsluitend concertje. (foto: Cor Neijenhuis)

Nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf

HUISSEN - De voorjaarscursus van Muziek Maak Je Zelf moest bij 'de Stedelijke' helaas in verband met de uitbraak van corona al na één week worden afgebroken. Muziekgebouw Het Stedium is inmiddels volgens de richtlijnen van het RIVM ingericht.


Bij voldoende deelname willen we op 23 september starten met de najaarscursus bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen. De aanmeldperiode voor deze cursus loopt tot uiterlijk 16 september.


Deze cursus Algemene Muzikale Vorming is bedoeld voor leerlingen van groep 4 - 7 (circa 8-10 jaar) en beoogt bij kinderen het plezier in het zelf muziek maken te stimuleren. De kinderen leren muzieknoten lezen; op een blokfluit spelen; samen zingen en ze maken kennis met de muziekinstrumenten, die in een orkest voor komen.

Aan het eind van de cursus van vijftien lessen is er een afsluiting van de leerlingen met een concertje; een diploma uitreiking en een optreden van het orkest. Na de cursus kunnen de kinderen doorgaan met individuele lessen op een muziek instrument via de Stedelijke. De lessen zijn wekelijks op woensdagmiddag van 14:30 – 15:30 uur.

Alle lessen worden gegeven in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen. Aanmelden en informatie via www.stedelijkemuziekhuissen.nl of via mail: stedelijke@gmail.com.