Afbeelding

Bang? Fluiten in het donker

HUISSEN - Omdat zingen extra risico’s met zich meebrengt, wordt er in onze kerk niet gezongen: de samenzang is opgeschort. Met veel minder mensen komen we samen en is er een oude gewoonte in ere hersteld: naast de voorganger is er nu ook een voorzanger. Soms wel twee of drie. Want kun je vieren zonder te zingen? Jarig zijn zonder 'Lang zul jij leven'? Kan een mens leven zonder levensliederen die zeggen en zingen wat ik van binnen voel?



Abel Herzberg schreef ooit: “Zoals er mensen zijn die zingen, niet omdat zij dat willen, maar omdat er een stem in hen oprijst, zo zijn er ook mensen die geloven, niet uit angst en niet uit hoop op beloning, maar omdat zij krachtens hun wezen niet anders kunnen”

We hebben mondkapjes nodig, zeker! We hebben niet minder liederen nodig om elkaar en onszelf te bemoedigen. In het donker kun je elkaar niet zien. Laat dus maar horen dat je er bent. Zo weten de beren op de weg en de boze wolf dat ze aan de kant moeten. Als we niet mogen zingen tegen het virus in, zouden we dan wel wat vaker mogen fluiten?

Protestantse Gemeente Huissen, zondag 6 september, 10.00 uur, ds. Bram Grandia. Reserveren via aanmelden@pknhuissen.nl.