Sardijnse Markt op herhaling

HUISSEN - Na het grote succes van vorig jaar is er dit jaar weer de Sardijnse markt 'Sardegna in Piazza'.


Circolo Sardo 'Amici Mediterranei' organiseert het evenement. Dit is een groep uit Arnhem en omstreken die wordt ondersteund door de autonome regering van Sardinië, met als doel het eiland te promoten.

Diverse gerechten worden vers bereid. Sardijnse producten worden te koop aangeboden. Hierbij valt onder andere te denken aan ravioli. nougat, amandelgatto, worst, ham, kaas olijfolie en wijn. Kortom, de specialiteiten van dit mediterane eiland.

Verder zijn er workshops en zal er een toeristen informatiestand zijn. Enkele artiesten zijn gecontracteerd voor de Italiaanse muziek die over het marktplein zal klinken. Na overleg met de gemeente en met inachtneming van de corona-regels kan het evenement doorgaan.

Café Nr5, Ristorante Da Claudio en restaurant De Betuwe slaan de handen ineen om er een mooie dag van te maken. Een traditie lijkt geboren...

Feestelijke opening Zwaanse Buurtkraam

HUISSEN - Donderdag 3 september opent wethouder Aart Slob de Zwaanse Buurtkraam. Iedereen is welkom op deze feestelijke opening, die muzikaal vergezeld gaat worden door DJ Kinky Sminky.


De Zwaanse Buurtkraam is er voor jong en oud. Uiteraard wordt er gezorgd voor een 'coronaproof' ontvangst. Bij de kraam kun je spullen ruilen, lenen, gezellig een kopje koffie drinken en je buren ontmoeten. Dit initiatief is mede tot stand gekomen door een samenwerking van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Provincie Gelderland en Gemeente Lingewaard.

Plaats van handelen: parkeerplaats voor Het Woudhues in Huissen, aan De Goudreinet. De aftrap is om 10.15 uur.