Certificaat-uitreiking. (foto: Theo van Vuuren)
Certificaat-uitreiking. (foto: Theo van Vuuren)

Slimmer worden en tegelijkertijd

je hobby uitvoeren? Ga muziek maken!

HUISSEN - Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Daar gaan we weer! Moet je van je ouders weer werken aan school? Nog even die sommen oefenen, of de woorden van spelling? Heb je eigenlijk geen tijd om èn je schoolwerk te maken èn je hobby uit te voeren? Dan moet je gewoon muziek gaan maken!!

Je hebt iedere dag een goed excuus om met je hobby bezig te zijn want muziek maken is ontzettend goed voor je hersenen. Dat is wetenschappelijk bewezen! Je traint tijdens het muziek maken elk deel van je hersenen. Het helpt het verbeteren van je geheugen, je motoriek verfijnt en je concentratie wordt er beter van. Muziek helpt ook om informatie beter te verwerken waardoor je uiteindelijk betere lees- en rekenvaardigheden ontwikkelt.

Nog nooit is het zo leuk geweest om je hersenen te trainen en op die manier nog beter te worden in school. Daarnaast is het vooral ook super leuk om samen muziek te maken. Dus het is ook nog eens een hele sociale en gezellige activiteit.
Dus lijkt het je leuk om saxofoon te spelen, trompet of om helemaal los te gaan op een drumstel, dan kan dat bij muziekvereniging Volharding. Vraag een vriend of vriendin om mee te gaan en volg eens een proefles om te kijken welk instrument bij je past. Voor je het weet neem je je eerste TikTok filmpje op met je instrument! Vraag aan jouw ouders of ze je willen aanmelden voor enkele proeflessen via de Website www.volhardinghuissen.nl of bellen naar 026 3253174. Je kunt dan uitproberen welk instrument je leuk vindt.