Damseizoen VBI begint met topper tegen Hijken DTC


HUISSEN - De coronamaatregelen hebben ook de damsport niet ongemoeid gelaten. Sinds begin maart zijn alle activiteiten afgelast en competities en toernooien konden niet doorgaan. Dat wil niet zeggen dat er niet gedamd is. Via het internet zijn tal van wedstrijden georganiseerd en gespeeld, zowel voor senioren als voor junioren.

Gelukkig kon de KNDB besluiten dat de komende nationale competitie nu kan doorgaan en op 19 september vindt de eerste ronde plaats. Het is meteen een topper in de thuiswedstrijd tegen de huidige nationale kampioen Hijken DTC.

Uiteraard vindt alles plaats binnen het coronareglement van de dambond. De belangrijkste wijziging in het spel is dat vanwege de mogelijkheden van veel verenigingen besloten is om dit jaar met achttallen in plaats van de gebruikelijke tientallen te spelen. Ook zijn er beperkingen in de speelzaal door de voorgeschreven afstand die in acht genomen moet worden. Voor ’t Koelhuis houden die in dat de drie teams van Damvereniging VBI niet meer tegelijk thuis kunnen spelen. Damvereniging VBI heeft besloten dat afwisselend het eerste team en de beide andere teams uit en thuis spelen. Daarnaast kan er geen publiek worden toegelaten.

Geen rommelmarkt Doornenburg

DOORNENBURG - De jaarlijkse rommelmarkt, die gepland stond in het eerste weekend van oktober, is afgelast vanwege het coronavirus.

"Wij gaan er vanuit u volgend jaar weer te zien in het schuttersgebouw in Doornenburg!"

Monumentendagen in Villa Ganita gaan niet door

GENDT - Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19 in Gendt zou tijdens de Open Monumentendagen op 12 en 13 september open zijn. Het bestuur van de Historische Kring Gente acht het echter niet verantwoord dit door te laten gaan.

Het kringgebouw wordt meestal bezocht door de iets oudere bezoeker en in de meeste vertrekken staat men dan toch gauw te dicht bij elkaar. Heel jammer, maar volgend jaar hopelijk beter. Ook Landgoed Poelwijk doet dit jaar niet mee aan de Open Monumentendagen.