Sportpark TV Huissen. (foto: Padelfactory)
Sportpark TV Huissen. (foto: Padelfactory)

Padellen succes bij tennisvereniging Huissen

HUISSEN - De twee nieuwe padelbanen die bij tennisvereniging Huissen per 1 juni in gebruik genomen zijn blijken een enorm succes. Ruim 150 nieuwe leden hebben zich ingeschreven en op de twee banen wordt volop gespeeld. Padel is bezig met een sterke opmars. De toegankelijkheid van de sport is hierbij een belangrijke factor.


Tennis is technisch een moeilijke sport, padel is een stuk eenvoudiger: de banen zijn kleiner en het gebruik van de wanden maakt het eenvoudiger om de bal naar de overkant te krijgen. Er hoeven minder afstanden te worden afgelegd en ook als je het technisch nog niet beheerst kun je een leuke partij spelen. Het voetenwerk is wel belangrijk maar daar wordt in de lessen voldoende aandacht aan besteed.


Hiernaast heeft padel een grote fun-factor. Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde. Omdat je dicht tegenover elkaar staat is er ook meer sociale interactie dan bij tennis.


Het succes van padel bij tennisvereniging Huissen komt mede door de initiatieven van een padel-commissie. Het opleiden van twaalf padel-ambassadeurs door de padel-trainer, die vervolgens aan circa 500 mensen clinics hebben gegeven, heeft er toe bijgedragen dat veel mensen in korte tijd kennis gemaakt hebben met deze nieuwe sport.

De vervolgacties zijn inmiddels opgezet zoals: de opzet van een laddercompetitie, een inloop/soos-avond, whatsapp groepen waarbij je gekoppeld kunt worden aan andere spelers en padel-lessen die uitgebreid worden. Aanmelden voor gratis clinics om kennis te maken met padel is nog steeds mogelijk: padel@TVhuissen.nl.