Afbeelding

Teksten kunnen je vinden...

HUISSEN - ‘Peachez, een romance’. Een professor in de dode talen raakt door een toevallig mailtje betrokken bij het leven van de jonge vrouw Peachez. In wetenschap en woorden gebeurt het niet, maar de liefde breekt het leven open! Ook als zij niet zou bestaan, zijn liefde voor haar wel. Geloven en ten diepste ervaren dat volledige liefde absurd is. Maar zij bestaat! En zo legt Pfeijffer uitdagend een link met geloven: niet het bestaan van een God verrijkt ons leven maar ons geloof in Hem.


Daniel Lohues zingt over het (niet) bestaan van God in ‘De kerke’. Op reis steekt ie er wel altijd een kaarsje op. Denkt dan vaak aan zijn reisgenoot Herman Finkers. ‘Natuurlijk bestaat de hemel, wat een onzin om het af te doen met ‘het is maar verzonnen’. De 40e symfonie van Mozart, de liedjes van Brel, ze zijn ook verzonnen. En toch bestaan ze.’

In Psalm 73 ervaart een mens dat zijn voeten soms verkeerd gaan en staan. Dat er een stem in hem klinkt dat zijn God maar een armoedig onzichtbaar bestaan leidt. Maar groter dan dat is door alles heen de ervaring van een blijvende aanwezigheid. Zijn hart bewaart iets van dat geloofsgeheim en tegelijkertijd bewaart dat geheim zijn leven. ‘Ver weg van jou is het geen leven, dicht bij je komt het wel goed’ (Matthijs Glastra).

Protestantse gemeente Huissen, zondag 13 september, 10 uur, ds. Mathijs Glastra. Reserveren via aanmelden@pknhuissen.nl.