Mees en Joost zijn Science & Cultuurtalent 2020 bij Talento Metissimo! (foto: ACFL/Toine Langerwerf)
Mees en Joost zijn Science & Cultuurtalent 2020 bij Talento Metissimo! (foto: ACFL/Toine Langerwerf)

Talentvol Science- en Cultuurplein

LINGEWAARD - Tegen alle weersverwachtingen in was het zaterdag 29 augustus op de Science & Cultuurdag 2020 uitgelezen prachtig weer. De speurtocht was vooral spannend. Achttien leerlingen, alle leeftijden, leverden een hersenkrakende top prestatie. Geen onvertogen woord. Er kwamen verzoeken: meer, meer, nog een keer!


Na de opening om half twee startten de leerlingen alleen of in een team met de speurtocht. Het activeren van denken na de grote zomervakantie is moeilijk. Je leert bij Talento Metissimo om door te zetten, dat is een must. De leerlingen versterken elkaar. De originele practica en bijzondere determinaties voor de Water- en Oeverwacht waren succesvol! Tussendoor werd er geschaakt, geschommeld, gesprongen, popcorn gepoppt, gerekend, getekend en geschilderd, gecodeerd, bellen gebubbeld en gestapeld, tell and thinkstories uitgewisseld en nog veel meer...

De uitslag van de speurtocht is: Julie en Louise zijn Cultuurtalent 2020, Eefke en Lynn zijn Sciencetalent 2020, Mees en Joost zijn Science & Cultuurtalent 2020! Een dikke proficiat was er voor iedereen die meedeed. Ook een superdank aan de jury en iedereen die hielp. "Deze dag met haar IJsvogels, Salamanders en Kikkers houden we in stand. Met elkaar hopen we op een betere uitvoering van de herplantplicht van de illegaal kaalgekapte natuuroevers van d'Oeverplas."

"En als antwoord op jullie verzoeken: ja hoor er komt nog meer Science & Cultuur educatie! Zie de jaarkalender op: www.TalentoMetissimo.nl. Voor info: TalentoMetissimo@gmail.com of Info@TalentoMetissimo.nl, of 06 25506566."