Auteur: Michel Bongers. (foto: Michel Bongers)
Auteur: Michel Bongers. (foto: Michel Bongers) Michel Bongers

Bookstore Day in Bemmel

BEMMEL - Tijdens Bookstore Day op 12 september organiseert Boekhandel De Toren van Bemmel (Dorpsstraat 42) een feestelijke dag met acties, kortingen en schrijversbezoek. Klanten kunnen meedoen aan de 1,5 meter-recensie (op de typemachine) en maken kans op het winnen van het boek Coronakronieken.


Maarten Asscher (14:30-15:30 uur) is schrijver van romans, verhalen, gedichten en non-fictie. Zijn meest recente boek is Een huis in Engeland. De schrijver wrikt in zijn eigen verleden en dat van zijn oma en opa en doet spannende, en ook verdrietige ontdekkingen. Eerder schreef hij in de bundel H2Olland over zijn jeugdherinneringen aan Nijmegen en Arnhem. Zo zullen Engeland én Gelderland het decor vormen tijdens deze lezing van een rasverteller.

Michel Bongers (15:30-16:30 uur) is geboren in Bemmel en bekend van zijn boeken op het snijvlak van geschiedenis en fictie die zich afspelen in de regio Arnhem/Nijmegen, in het bijzonder in de gemeenten Lingewaard en Over-Betuwe.
Zijn laatste roman (Vleugellam) speelt zich af in 1976 als de jetset van Hollywood in de Bemmelse polder neerstrijkt voor opnames van de film A Bridge too far. Een aantrekkelijke docente van de Bemmelse Scholengemeenschap krijgt in die periode een affaire met de Nederlandse acteur Peter Faber, een van de spelers in de film. Samen onderzoeken zij een oorlogsmysterie uit 1944.
Tijdens Bookstore Day zal Bongers over dit (semi-fictie) boek komen vertellen. Een mooie gelegenheid om de auteur te ontmoeten en hem vragen te stellen.

U kunt zich voor de lezingen aanmelden via: De Toren van Bemmel, 0481 453145 of email info@torenvanbemmel.nl.