Kinderen aan de slag tijdens de kookworkshop. (foto: Joyce Degen)
Kinderen aan de slag tijdens de kookworkshop. (foto: Joyce Degen)

Kookworkshop GO! Gezond onderweg

LINGEWAARD - Vrijdag 11 september hebben zeven kinderen van GO! een kookworkshop gehad van een professionele leefstijl kok van Vitakids, onderdeel van Vitanos.


Het pand van SWL in Bemmel werd omgetoverd tot restaurant. De kindergezondheidscoach van GO! coacht kinderen met overgewicht en obesitas naar een gezonde en energieke leefstijl. "We zetten in op gezond lekker eten, beweging en sport. Ook ontspanning en slaap zijn een onderdeel van de begeleiding. De kookworkshop sluit goed aan bij het onderdeel gezond en lekker eten. We hebben deze middag zeven recepten verdeeld en ieder kind ging hier mee aan de slag. Van heerlijke preikoekjes tot zalm uit de oven kwamen voorbij. Spelenderwijs leren de kinderen veel over de gezonde leefstijl."

"Rond etenstijd mocht er één ouder komen eten en proeven. De leefstijl kok gaf ook uitleg over de producten. Wat is gezond en waarom is het gezond. Het was een geslaagde, leerzame en gezellige middag!"

GO! gezond onderweg bedankte Vitanos, SWL en gemeente Lingewaard voor het mede mogelijk maken van deze geslaagde middag. Op naar de volgende kookworkshop!

Geinteresseerd in wat GO! voor je kind en voor het gezin kan betekenen? Kijk op www.go-nl.nl of neem contact op met Joyce Degen, kindergezondheidscoach locatie Bemmel, Doornenburg, Haalderen en Gendt (email: joycedegen@go-nl.nl; 06 48783068) of Joke Wieleman, kindergezondheidscoach locatie Huissen en Angeren (email: jokewieleman@go-nl.nl, 06 44210847).