Ingezonden brief

Verkeersafwikkeling van gedeelte Vossehol via nieuwe weg naar Bemmel West. (zogenoemde dorpenweg)


De paginagrote weergave van de actie van de bewoners van een gedeelte van de Vossehol roept vele vragen op. Ze roepen dat de zogenoemde dorpenweg een probleem zou kunnen betekenen. Het gaat in werkelijkheid over een gedeelte van 300 meter in het Vossehol. Men spreekt over verkeersinfarcten; men wil geen verkeer over de bestaande weg, maar men wil de auto’s via een nieuw aan te leggen autoweg door park Lingezegen/Stoeterij Buitenzorg met aansluiting op de rotondes Klein Rome en Klaverkamp. (Ressensestraat/Herckenrathweg). De voorzitter van de wijkraad Bemmel West spreekt zich dan ook terecht uit tegen dit onzalige plan. Ook doet men voorkomen alsof alle Bewoners van Dorpskern Bemmel zich op deze pagina uitspreken!? Zo gaat men hierbij voorbij aan de grote hoeveelheid bewoners van Ressensestraat, Klein Rome en Klaverkamp en Herckenrathweg.


Verkeersinfarct Bemmel?

Men vreest ook toename van grote aantallen auto’s in de verkeersluwe Teselaar. Sinds RW15/van Elkweg aan de noordkant van Bemmel is het verkeer aan de Zuidkant van Bemmel (ook de Teselaar) aanzienlijk verminderd. Bovendien is net voor de kom van Bemmel in de Zandsestraat een snelheidsbeperkende maatregel van kracht/ingevoerd. De intensieve verkeersafwikkeling in Bemmel vindt echt eerder plaats in Bemmel West en Noord. Ruil anders maar één week je woning met bewoners aan De Ressensestraat/Herckenrathweg of Papenstraat en uw problemen zijn over, denk ik.


Nieuw aan te leggen weg door de “Groene open ruimte de zogenoemde groene bufferzone”: Al bijna een halve eeuw geleden riep de gemeente Bemmel om de open ruimte rondom de woonplaats te bewaren/te regelen. Door de toename van de woningbouw in Arnhem-Zuid sinds de jaren '70 en de toen te verwachten Waalsprong (Nijmegen Noord) wilde Bemmel enige open ruimte voor de bewoners rondom de woonplaats bewaren. Geen verstikking door intensieve woningbouw. Dit is ook nu en voor de toekomst nodig! Ook de latere gemeentebesturen hebben dit meerdere malen bepleit. Door Rijk, Provincie, gemeenten enzovoort is met de realisering van Park Lingezegen hier in het belang van de bewoners van onder andere Bemmel op een fijne manier voor de toekomst hieraan vorm gegeven; door de aanleg van deze groene buffer oftewel Park Lingezegen!. Naar mijn mening kan men niet toestaan dat gegeven de wensen van deze actiegroep hier vanuit Bemmel aan wordt geknabbeld oftewel afbreuk aan wordt gedaan door de aanleg van een nieuwe asfaltweg door park Lingezegen/Stoeterij Buitenzorg.


Gemeente Lingewaard:

Het gemeentebestuur heeft met de invulling verkeersafwikkeling via het bestaande traject ook naar mijn mening (zeker niet alleen om financiële redenen) een goede keuze gemaakt.

Ton Philips, Bemmel