Gé Lijbers en Truus Schrooten. (foto: Jos van de Werken)
Gé Lijbers en Truus Schrooten. (foto: Jos van de Werken)

Winnaars Zomeravondbridge BC Lingewaard

LINGEWAARD - Door Covid-19 is dit jaar voor de eerste keer de Zomeravondcompetitie BC Lingewaard digitaal via Stepbridge georganiseerd.


Ieder jaar organiseren de vier Lingewaardse bridgeclubs, aangesloten bij de NBB (Bridgeclub Gendt, B.C. Doublet uit Bemmel, Bridgeclub Huissen en Cool Down) gezamenlijk zomeravondbridge. Normaal gebeurt dat beurtelings bij de verschillende clubs op hun thuislocatie, maar dit jaar is het anders, er wordt gestreden achter de computer. Een nieuwe ervaring die in deze moeilijke tijden het toch mogelijk maakte om dit toernooi te organiseren.

De einduitslag van de acht speelrondes werd in september bekend gemaakt; de hoogste scores van 6 van de acht speelavonden werd het eindklassement opgemaakt.

Daarbij werd de eerste plaats behaald door het paar Gé Lijbers en Truus Schrooten, tweede zijn geworden Erik Willems en Jaap van Veldhuijzen (zij waren vorig jaar nog eerste) en de derde plaats werd behaald door Ellen Groenen. (Zonder haar vaste partner Jannie van de Werken, die een aantal keren niet kon meedoen omdat zij wedstrijdleidster was) Het was een geheel nieuwe ervaring zo digitaal wekelijks bridgen. Het is te hopen dat de clubs in 2021 weer in de zaal met bridge kunnen starten.

"Als u wilt ervaren of het bridgespel iets voor u is, dan kunt u hiervoor een speciale beginnerscursus bij u thuis volgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met jannievandewerken@hotmail.com, of telefonisch 06 28449582."

Lingewaard Natuurlijk blij met donaties

HUISSEN - Het bestuur van stichting Lingewaard Natuurlijk is de donateurs van Lingewaard Doet erg dankbaar. Met name zij, die hun waarde-cheque ter beschikking hebben gesteld voor het bijenhotel.


"Jullie maken het mogelijk om een insectenhotel voor wilde bijen en de bloemenweide aan De Hoeve te realiseren. Nu het geld is ingezameld, gaan we aan de slag met het ontwerp, de aanschaf van de materialen en uiteindelijk het bouwen van het insectenhotel. Naast dit hotel komt ook een informatiepaneel om de kinderen te informeren over de levenscyclus van deze bijzondere bijen. Wij hopen dat het hotel gemaakt en geplaatst wordt rond april 2021. Aangezien ook de financiering van de bloemenweide is gelukt, kunnen we de solitaire bijen nestgelegenheid en voedsel bieden!"

"Naast dit mooie project staan we natuurlijk ook altijd open voor nieuwe aanmeldingen van belangstellenden en jonge tuinders uit Huissen. Jongeren in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom voor het tuinseizoen 2021. Wat is er nu leuker dan in je eigen moestuintje, een zaadje planten en daarna oogsten? Graag aanmelden via : moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl."