Bets Cornelissen met haar zoon Gerus. (foto: Paul Maters)
Bets Cornelissen met haar zoon Gerus. (foto: Paul Maters)

Burendag in Hulhuizen

HULHUIZEN - In het kader van de Nationale Burendag 2020 presenteerde Comité Hulhuizen200 op de Waaldijk naast de afrit Molenstraat, een zitbankje met een riant uitzicht richting het ooievaarsnest.


Het Oranje Fonds en diverse lokale sponsors financierden dit project en Comité Hulhuizen200 nam de plaatsing van het bankje voor haar rekening.

De eer om het bankje officieel te onthullen was aan Mevrouw Bets Cornelissen. Onder toeziend oog van het Hulhuizens publiek en met hulp van haar zoon Gerus Cornelissen, onthulde ze met veel plezier en verve het zitbankje.

‘Mevrouw Cornelissen heeft de respectabele leeftijd van 90 jaar en is misschien wel de oudste inwoonster van De Heerlijkheid Hulhuizen. Ze woont in de Molenstraat en vond het een hele eer om de handeling te verrichten. Mevrouw Cornelissen verklapte dat ze toch wel een klein beetje zenuwachtig was geweest, maar ze straalde en sprak de hoop uit dat er maar veel mensen plezier van dit zitbankje mogen hebben’, aldus voorzitter Wilco Witjes van het Comité Hulhuizen200.

Het plekje is omgedoopt tot ‘Kiek op Hulleze’. Comité Hulhuizen200 wenste iedereen veel plezier met deze nieuwe aanwinst voor Hulhuizen. Speciale dank ging uit naar Waterschap Rivierenland. "Heeft u ideeën voor een volgend project waarmee het Comité Hulhuizen200 zich kan bezighouden? Meldt u zich dan via hulhuizen200@gmail.com."