Leden schippersvereniging. (foto: Jaap Stienstra)
Leden schippersvereniging. (foto: Jaap Stienstra)

Schippersvereniging weer

gestart met de ledenavonden

DOORNENBURG - "Vrijdag 25 september mochten we weer naar de maandelijkse verenigingsavond van Sterreschans, in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. Op deze eerste avond was dit in de grote zaal van onze thuishaven om de 1.5 meter corona maatregel te waarborgen."


De meeste leden hadden zich vanaf eind februari niet meer gezien of gesproken, er was dan ook de gelegenheid, onder het genot van een ‘bakkie’, tijd om bij te kletsen. De voorzitter heette een ieder welkom en hoopte op een goed komend seizoen.

Sterreschans doet ook mee met de LingewaardDoet actie. In Huissen en Doornenburg zijn in september, in iedere brievenbus een waarde cheque van tien euro gevallen. Deze tien-eurocheques kunnen dan verzameld worden voor een project. Het plan is om een schippersmast aan De Sterreschans te plaatsen. "Intussen hebben wij 75 procent bereikt van de begroting; heeft u nog een cheque, geef deze dan af aan uw favoriete vereniging tot 30 oktober."

"Hierna was het de beurt aan onze cineast Christiaan om een paar heel oude filmpjes van de scheepvaart te tonen wat door de leden erg op prijs werd gesteld." Voldaan ging een ieder na afloop naar huis.