Creatief bezig zijn. (foto: Kerk Huissen stad)
Creatief bezig zijn. (foto: Kerk Huissen stad)

Touwtje trekken altijd prijs, ook in de kerk!

HUISSEN - Terwijl een kermis het leukste is wanneer het al een beetje donker is geworden, konden op kermis zondag zo’n dertig kinderen niet wachten om ker(k)mis te vieren. De uitnodigingen op de Facebookpagina van de rooms katholieke kerk te Huissen-Stad, en Hét Gemeente Nieuws hadden hun uitwerking duidelijk niet gemist.


De kinderen waren er klaar voor! Nadat de kinderen met hun (groot) ouders de kerk waren binnengegaan, gingen ze allemaal mee naar de dagkapel. Daar werd begonnen met een verhaal over twee broers, waarbij je best wel moest nadenken over wat jij zou doen als je in hun schoenen stond. De fantasie kon worden uitgeleefd tijdens het maken van je eigen draaimolen, of botsauto’s. Het kleuren, knippen en plakken ging iedereen prima af, en als je het even niet wist of kon, dan was er altijd wel iemand om te helpen. De tijd was eigenlijk te kort, maar het was ook wel weer leuk om de mensen, die achtergebleven waren in de kerk, te vertellen over het verhaal en natuurlijk te laten zien wat je had gemaakt.

Na afloop van de viering, zoals beloofd een verrassing. De meeste kinderen hadden die al bij binnenkomst gezien. Een echte kraam waar de kinderen touwtje konden trekken stond achter in de kerk opgesteld! Keurig volgens de RIVM-richtlijn stonden we in de rij en je kreeg soms een tweede of derde kans wanneer de prijs eigenlijk beter bij iemand anders kon vallen. Het was al met al een geslaagde ker(k)mis, voor jong en oud, maar iedereen hoopt toch dat we volgend jaar weer een echte kermis hebben. "Heb jij zin om ook een keer mee te doen? Met Advent komen we weer bij elkaar!"