Bemmel en Haalderenstichting ondersteunt lokale initiatieven

BEMMEL - Al vanaf 1985 heeft de Bemmel en Haalderenstichting tal van vooral lokale initiatieven en activiteiten van uiteenlopende aard en omvang financieel gesteund. Daarbij gaat het als regel om eenmalige bijdragen. Dan kan het gaan om investeringen, jubilea of incidentele bijzondere activiteiten op sociaal-cultureel, maatschappelijk of sportief gebied.


Projecten worden nooit volledig gefinancierd, de verleende bijdragen zijn altijd aanvullend. Verenigingen en organisaties moeten dus vooral ook zelf actief zijn om middelen te verwerven, eigen middelen hebben gereserveerd of op andere wijze bijdragen in de totstandkoming van het voor een bijdrage voorgedragen project.

Dit jaar is tot nu toe in totaal rond 55.000 euro toegekend. Corona is voor tal van initiatieven een flinke domper geweest en het ziet er naar uit, dat dit nog wel een tijdlang zo zal blijven. In een aantal gevallen zijn bijdragen toegekend voor evenementen die niet door konden gaan. Deze zijn ook uitbetaald, omdat de kosten veelal toch worden gemaakt.

Het bestuur van de stichting komt drie tot vier keer per jaar bijeen om de ontvangen verzoeken te beoordelen. Dit jaar komt het bestuur nog één keer bijeen en wel op 11 november. De volgende vergadering is pas in maart 2021. Het is dus van belang verzoeken vooral tijdig in te dienen en dat kan dan tot uiterlijk 1 november 2020.

Statutair omvat het werkgebied van de stichting Bemmel, Haalderen en Ressen. Verzoeken uit de andere kernen in de gemeente Lingewaard worden incidenteel gehonoreerd.

Het postadres van de stichting is Bemmel en Haalderenstichting, Markt 5, 6681 AE Bemmel. Verzoeken kunnen ook via de email worden ingediend: info@bemmelenhaalderenstichting.nl.

Het stichtingsbestuur bestaat uit 5 personen, waarvan drie bestuursleden woonachtig zijn in Bemmel. De drie Bemmelse bestuursleden zijn Henk de Ruijter, Ed Masselink en Dorine Burmanje. Deze bestuursleden zijn bereid alle gewenste informatie te verstrekken.