Toekomstzaaien 2018. (foto: Ellen Winkel)
Toekomstzaaien 2018. (foto: Ellen Winkel) Ellen Winkel

Toekomst zaaien

op Doornik Natuurakkers

BEMMEL - Samen zaaien heeft iets magisch. Iedereen, jong en oud, kan dat op 18 oktober om 14.00 uur komen ervaren op Doornikse Natuurakkers in Bemmel. Je kunt er het gebaar gaan beleven van het zaaien, de bron van je voedsel.


Er is wel een beperking: wegens corona kunnen we niet meer dan veertig mensen toelaten. Meer informatie staat op www.doorniknatuurakkers.nl.


Biologisch dynamische granen

Louis Dolmans, natuurboer, combineert biologisch-dynamische graanteelt met bescherming en herstel van boerenlandvogels. Hij teelt en veredelt oude graanrassen met mooie namen zoals Limburgse Risweit, Spelt van Hoosterhof en Rode Emmer. Rondom de velden zijn akkerranden aangelegd en heggen geplant. Daarover krijgen de toekomst-zaaiers informatie, evenals over het belang van biodiversiteit en voedselkwaliteit. Goede zaden zijn daar de basis voor.

Broodje

De deelnemers worden getrakteerd op een lekker sneetje brood van eigen akkers, gebakken door Ineke Berentschot van ‘Wie bakt mee’ en op een sapje uit eigen bongerd. Het is aan te bevelen om met de fiets de komen of per openbaar vervoer, maar er is bij de akkers ook ruimte om te parkeren, zowel aan de Zandsestraat, als aan de Vossenpels. Meld je via www.toekomstzaaien.nl of stuur een mail naar info@toekomstzaaien.nl .Vergeet niet te melden met hoeveel mensen je komt.