Klaas neemt de waardin te grazen.
Klaas neemt de waardin te grazen. onbekend

'Boontje komt om zijn loontje' in de Kinderboekenweek

DOORNENBURG - Netty en Geert Gebbing uit Doornenburg hebben in deze rare coronatijd bepaald niet stil gezeten. Deze hele periode zijn ze bezig geweest met het maken van de nieuwe vertelvoorstelling met voor de Kinderboekenweek met als thema: Én toen?'. Verhalen van vroeger dus.


De keuze viel op het sprookje 'Tafeltje dek je'. Dit verhaal geeft een schitterend inkijkje in het eenvoudige leven van zo'n 150 jaar geleden. Het decor, de kleding, de attributen, alles is blauwwit én zelfgemaakt! Het geheel roept een oud-Hollandse sfeer op.
De voorstelling is intussen op een paar scholen uitgevoerd en sloeg in als een bom!
Geert speelde de drie broers: Jan de opschepper, Piet de slome en Klaas het zonnetje in huis! Subliem!


Alle drie zijn ze zo lui als een varken. Moeder (Netty) krijgt er genoeg van en stuurt hen woedend het huis uit. Dan leren ze eindelijk een vak. Na afloop wordt ieder rijkelijk beloond door hun baas. U kent het wel: Het tovertafeltje waarmee je heerlijk eten op tafel tovert, de ezel die goud poept én de knuppel uit de zak!

Maar er zijn kapers op de kust! De gemene waardin (Netty) troggelt hen alles af.
Gelukkig overwint het goede altijd het kwade. De knuppel geeft de waardin er flink van langs! Tot groot plezier van de kinderen!


De ezel was een pláátje! Hij werd door twee kinderen gespeeld.en poepte echt goud. De valse ezel poepte dikke drollen, nóg leuker! Zowel de kinderen als de leerkrachten genóten. De voorstelling heeft veel vaart en zit vol humor! Verteltheater Netty Gebbing doet haar naam eer aan!