Paddenstoelen. (foto: Gijsbert Peelen SLN)
Paddenstoelen. (foto: Gijsbert Peelen SLN) Gijsbert Peelen SLN

Herfst in de Gendtse polder

LINGEWAARD - Nu de herfstregens en -stormen over het land trekken, maakt de natuur zich op voor de winter. Overal hangen de bomen en struiken vol met bessen, noten of andere zaden en schieten paddenstoelen uit de grond.


Van de meeste kruiden staan slechts nog de staketsels overeind, maar op de grond ontdekken we alweer de wortelrozetten voor het volgende voorjaar. Ook de vogelwereld is veranderd, de zomergasten zijn vertrokken, en de wintergasten zijn onderweg of inmiddels aangekomen.

Zondagmiddag 18 oktober trekken natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk de Gendtse Polder in en zoeken en kijken naar deze en andere herfstverschijnselen. U bent van harte welkom om met hen mee te gaan, vanaf het witte bruggetje bij de Kaakse Dam in Gendt.

De excursie begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Vanaf 13.45 uur staan de gidsen op u te wachten. Tip: spiegeltje, fototoestel en kinderen vanaf 6 jaar meebrengen. Kosten volwassenen drie, kinderen 1,50 euro. Deze wandeling is niet geschikt voor mindervaliden.

In verband met de coronaregels is het noodzakelijk om vooraf aan te melden via: Gijsbert Peelen, 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.