Afbeelding

Baboesjka –

op zoek naar de kern!

HUISSEN - Iemand ging op zoek naar zichzelf. Veel mensen slaan dat stukje maar over, want geen idee waar je dan allemaal terecht kunt komen. Anderen zijn er dagelijks mee bezig en dat kan dan iets té veel van het goede worden. In tijden van crisis doen we het allemaal. Als samenleving, als buren, als vriendengroep, als mens. Hoe hervind ik mijzelf als er zo veel om mij heen verandert. Wat is de kern waaraan ik mij vast kan houden?


Daar is geen handleiding voor of recept. Het vraagt tijd. Het lijkt op een ui die je laagje voor laagje afpelt (met de tranen die daarbij horen!). Een ander beeld is zo’n grote “baboesjka” waar steeds weer een kleiner poppetje uitkomt. Eens kom je bij de kern, het echte leven zonder overbodige ballast. Anna Bervoet beschrijft in haar roman Ivanov hoe Felix ook dat laatste houten poppetje nog in tweeën wil delen. Als dat na enkele pogingen lukt heeft hij… twee lege, houten helften in zijn hand. Jezelf vinden is misschien wel STOP zeggen. Tot hier en niet verder. Dit ben ik, met mijn tegoed en mijn tekort. Houd van mij zoals ik ben. Matthijs Glastra.

Viering Protestantse Gemeente Huissen, zondag 18 oktober, 10.00 uur, Betty Woord, proponent. Vrijdagmiddaginloop van 14.00 - 16.00 uur, voor ontmoeting of stilte, koffie of thee, een goed gesprek…