(foto: Hans Vos)
(foto: Hans Vos) Foto: Hans Vos

SilverMusic uit startblokken!

HUISSEN - SilverMusic, het muziekproject van De Zilverkamp, is de opstartfase voorbij. Voor zangers / zangeressen is er nog steeds plaats.


De afgelopen maanden is veel tijd besteed aan het vinden van een geschikte locatie. Via een tip kwam Hans Vos, oprichter van SilverMusic, in contact met Jan en Wilma Könning. Zij runnen als bevlogen vrijwilligers al 35 jaar (!) het Rijnstede-gebouw aan de (Kardinaal) de Jongstraat in Huissen. Voor SilverMusic een perfecte ruimte. Mogelijk dat er in 2021 op De Zilverkamp repetitieruimte beschikbaar komt, maar dat is nog even afwachten.

Inmiddels begint het repertoire zich al wat uit te breiden en werd het tijd professionele begeleiding in te huren voor het aanreiken van handige tips. Hiervoor heeft een muziekdocent van het Arnhemse muziekproject GladBack zich beschikbaar gesteld en nuttige aanwijzingen gegeven, want de meesten hebben nog niet eerder in een bandje gespeeld. Het is toch wezenlijk anders dan het ‘meepingelen’ bij de radio. Er is ook door één van muzikanten een handige site gemaakt: www.silvermusic.nl. Op deze site kunnen alle deelnemers bekijken welke afspraken er zijn gemaakt m.b.t. teksten, muziekakkoorden en de bijbehorende uitvoering. Handig! De site is voor iedereen toegankelijk bezoek dus de site!!

Het doel is om op termijn circa twee SilverMusic-bandjes te kunnen vormen. De grootste behoefte daarbij is op dit moment: zangers/zangeressen. Mócht je regelmatig in de badkamer staan te zingen en denken 'dat klonk best wel leuk', schroom dan niet en neem contact op met Hans Vos via jhjmvos@gmail.com.