Kerkje aan de dijk Angeren.
Kerkje aan de dijk Angeren.

Dankbaar!heid en feest!

ANGEREN - Het lijkt niet altijd makkelijk. Toch is het een goede en blij makende gewoonte: het maken van een dankbaarheids-lijstje. Zowel in moeilijke als in makkelijke tijden kun je ze noemen: de zaken die je dagelijks blij maken. Of ze nu groot zijn of klein.


Op 25 oktober naderen we de dankdag voor het gewas. Ook een reden tot dankbaarheid. De oogst kan worden binnen gehaald. Er is gezaaid, gemaaid en geoogst. Resultaat van menselijke inspanning. Maar ook: groei en het leven zelf heb je niet in de hand. Je kunt je best doen en meebewegen met het leven zelf en als er geoogst kan worden is er reden tot dankbaarheid en reden tot feest. In het verhaal dat vandaag centraal staat is het ook feest. Er zijn genodigden. Gaan ze komen? Of zijn ze te zeer met eigen en andere zaken bezig om het grote verband te blijven beseffen… Kunnen ze ontvangen? Voor wie de 25ste oktober in de dienst is zal er van de oogst kunnen worden binnen gehaald. Letterlijk en figuurlijk! We zijn blij met een bijdrage van de oogst van De Brouwketel.

Welkom in deze feestelijke dienst in het Kleine Kerkje aan de dijk om 10.00 uur, Molenstraat 1, Angeren. Wegens corona tot dertig mensen.