Afbeelding
Foto:

Neel Makreel,

de eerste stap van een droom

LINGEWAARD - Ik ben Neeltje Melchels wonend in Gendt en ik heb een passie voor het werken met visproducten. Op dit moment werk ik al ongeveer vijf jaar in verschillende visspeciaalzaken en daar is de bijnaam ‘Neel Makreel’ ontstaan.


Het begon allemaal op een vrije zondagmiddag toen ik voor mijn familie sushi maakte en het trots op social media deelde. Ik kreeg veel reacties zoals ‘kan je dit ook voor mij maken?’. Ik maakte als ‘grap’ een Facebookpagina met de verwachting één tot twee bestellingen per zondag te ontvangen. Puur omdat ik het leuk vind en op deze manier wat geld kon bijverdienen. Vanaf het aanmaken van de pagina liep het storm en heb ik gemiddeld veertien bestellingen per zondag!

Twee maanden later stond ik bij de Kamer van Koophandel Neel Makreel in te schrijven als officieel bedrijf. Daarmee is sushi maken uitgelopen tot een wekelijkse zondagsactiviteit.


Droom

Op dit moment werk ik drie dagen per week in de Visscherie in Uden om ervaring op te doen. Als ik afgestudeerd ben heb ik een droom om mijn eigen viswinkel met traiteursdiensten te openen in Lingewaard. Voor mij is Neel Makreel alvast een stap naar deze droom toe.

Hoe het werkt? Van maandag tot en met zaterdag kan er sushi worden besteld voor de zondag. De visproducten koop ik zo vers mogelijk en verwerk ik dan tot sushi.

– De sushi is op zondag tussen 16:00 en 17:00 af te halen in Gendt. *Uitzonderingen mogelijk in overleg.

Meer informatie? www.neelmakreel.nl of bekijk mijn social media pagina’s op Facebook en Instagram.

Afbeelding