Bel SWL bij vragen, hulp en advies. (foto: Jac Alexandru (Unsplash))
Bel SWL bij vragen, hulp en advies. (foto: Jac Alexandru (Unsplash)) Jac Alexandru (Unsplash)

Vragen, een luisterend oor of advies:

Coronahulplijn SWL is er voor jou

LINGEWAARD - De overheid, gemeentes en organisaties hebben opnieuw de maatregelen aangescherpt tijdens deze tweede coronagolf. Voor iedereen in Nederland heeft dit (opnieuw) grote gevolgen. Gelukkig zien we bij veel mensen dat zij in deze moeilijk tijd hulp krijgen van kinderen, vrienden of een buur. Maar niet iedereen kan hier makkelijk een beroep op doen.


Wij staan u graag bij. Voor hulp, informatie en advies in deze lastige tijd, kunt daarom de SWL Coronalijn bellen: 088 2552555. Stichting Welzijn Lingewaard heeft een aantal activiteiten moeten schrappen. Wat de komende vier weken nog wel gewoon doorgaat, is:

De afhaalmaaltijden in Bemmel, maandag tussen 17.00 en 17.30 uur.
Willems eten op donderdag, waarbij het eten door onze vrijwilligers bij ouderen thuis bezorgd wordt.

Verder blijven al onze vrijwilligers (met inachtneming van de coronaregels) één op één begeleiden, uiteraard allemaal in onderling overleg tussen deelnemer en vrijwilliger. De richtlijn is hierbij dat er maar één bezoek op een dag mag plaatsvinden.

De cursus in samenwerking met Indigo voor mensen met naasten met psychische problematiek zal gewoon doorgaan met beperkte groepsgrootte (max.5) en inachtneming van de coronaregels.

De Kledingruilwinkel en Ruilwinkel Goed Spul blijven ook geopend gedurende de al bekende openingstijden. Wel stellen wij het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand verplicht. Hier geldt ook een maximum van vijf klanten per winkel.