Samen gedenken we. (foto: Elisabeth Sohl)
Samen gedenken we. (foto: Elisabeth Sohl) Elisabeth Sohl

Allerzielen: bij RijnWaal Zorggroep een dag om te gedenken

LINGEWAARD - Een dierbare afgeven aan de dood, is altijd een ingrijpend gebeuren. Je eigen leven gaat verder, maar er is iets van je weggenomen, je mist iemand, voor de een iemand die je heel nabij was voor een ander iemand die wat verder van je afstond. Maar je mist hem of haar wel.


Maandag 2 november valt in een seizoen waarin het steeds kouder en donkerder wordt. De natuur wordt stiller en doet je eraan denken dat alle leven op aarde ooit eindigt. Denken aan onze doden, zeker ook zoals we dat nu doen in deze coronatijd, heeft altijd iets dubbels: ‘scheiding en toch nabijheid, verdriet en stille vreugde, gemis en dankbaarheid’.


Geen groepsbijeenkomst

Er kan dit jaar op Allerzielen – vanwege de coronamaatregelen – geen (locatie gebonden) herdenking georganiseerd worden voor onze overleden cliënten en bewoners. Echter zorgt RijnWaal er wel voor dat alle overledenen in de zorggroep van het afgelopen jaar herdacht worden. Met name ook zij die overleden zijn aan het corona-virus willen we oprecht in onze herinneringen brengen.

In RijnWaal Zorggroep gaan we op maandag 2 november op elke (verpleeg)afdeling, zorgunits, zorgappartementen op alle locaties voor alle overledenen die aldaar gestorven zijn een minuut stilte nemen. Hen eerbiedig gedenken die ons dierbaar zijn. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om de namen en de herinneringen van elke overledene nogmaals op handen te dragen.