Dé slagers met passie voor vlees en thuis kokerellen en Antoinette als spin in het web voor het personeel. (foto: Sjaak Veldkamp)
Dé slagers met passie voor vlees en thuis kokerellen en Antoinette als spin in het web voor het personeel. (foto: Sjaak Veldkamp)

25 jaar waarderen klanten

Slagerij Wim Buurman

LINGEWAARD - Vijfentwintig jaar een goed stuk vlees leveren is één. Trouwe klanten die het 25 jaar weten te waarderen is twee. Reden voor slagerij Wim Buurman om het jubileumfeest samen met zijn klanten te vieren. November is dé feestmand met kortingsacties en gratis deelname aan een prijzenfestival.


Drie winkels, een worstenmakerij, catering en een team van dertig medewerkers. Wim Buurman had dat nooit kunnen bevroeden toen hij op 1 november 1995 zijn ‘moederbedrijf’ in Gendt feestelijk opende. En is hij nu ondernemer, winkelier of slager? Buurman aarzelt geen moment. “Ik ben nog steeds slager, een ambachtelijke slager die nog steeds voor een goed stuk vlees gaat.” Personeelsbeleid en promotie laat hij graag over aan zijn vrouw Antoinette.


Wim wilde op de lager school, net als zijn 12 jaar oudere broer Eef, slager worden. Hij begon bij slagerij Zaat in Huissen aan zijn ambachtelijke loopbaan, inclusief het slachten. Het vak van winkelslager leerde hij bij een supermarkt. Het verschil met het slagersvak van vroeger is dat er tegenwoordig meer vraag is naar ‘liflafjes’, zoals hij het zelf noemt. Niet oneerbiedig bedoeld, zegt hij er gelijk bij. “Ook daar wordt in Bemmel, Gendt en Huissen ruim aandacht aan besteed.” Diep in zijn hart zegt Wim, gaat hij voor puur Bourgondisch vlees.


Zo zoetjesaan kwam de catering. Wim is in huize Buurman de keukenprins. Bij de doop- en communiefeesten van hun kinderen was hij het die de gasten culinair wist te verwennen.

Bourgondisch wordt bij Slagerij Buurman nog steeds met gouden letters geschreven. Toeval of niet, Michel Lunenburg (Huissen) en Maarten Verburgh (Bemmel) zijn net als Wim slager met een passie voor vlees én thuis kokkerellen. Maarten is voor het grote vlees, zeker op de barbecue. Michel is meer voor het fijne werk, weet Wim Buurman. En hijzelf? "De worstenmakerij.”