Cool Wave violen bloeien tot voorjaar. (foto: Sjaak Veldkamp)
Cool Wave violen bloeien tot voorjaar. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Kwekerij Arnhem-Nijmegen

richt zich op een zonnig voorjaar

GENDT - Afgelopen zomer verhuisde Kwekerij Arnhem-Nijmegen van de Langstraat naar de Hegsestraat. Hier is de teelt voor het voorjaar met streptocarpussen alweer begonnen. De winterbloeiers zijn klaar voor de verkoop. Tijd voor Bert van Deelen om de balans op te maken en zich te richten op 2021. Ook hij kijkt naar de effecten van de coronacisis, maar vooral naar het zonnige voorjaar.


De stekjes van zogeheten grootmoedersplant staan met liefst 50.000 potten op de verwarmde grond. Aantallen waar Van Deelen zijn schouders van ophaalt. Vanaf de straatkant is het amper te zien, maar na de verhuizing beschikt hij over een glasoppervlakte van 5.000 vierkante meter. In de eerste kas staan de Kaaps Viooltjes te bloeien. In november en december wordt de kiem gelegd voor zijn bekende zomerbloeiers.

Op zijn vorige locatie was de verkoop en teelt van elkaar gescheiden. Nu is alles onder één dak, wijst Bert van Deelen naar zijn twee kassen. “Een bijkomend voordeel is dat klanten ons teeltproces op de voet kunnen volgen. Elke week is weer anders.”

Een groot deel van het aanbod is voor de export. Door de coronamaatregelen is de aankleding van evenementen stilgevallen. Vorig jaar was Kwekerij Arnhem-Nijmegen nog leverancier van grote namen als Lowlands in Biddinghuizen en North Sea Jazz Festival in Rotterdam. De export is terug naar het oude niveau of in sommige landen zelfs hoger, zegt Van Deelen tevreden. “Mensen kunnen door de maatregelen er niet uit. Dan wordt het in en rond huis gezelliger gemaakt.”

Kwekerij Arnhem-Nijmegen, Hegsestraat 34. Open dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Maandag vanaf 12.00 uur.

Webshop voor particulieren: www.kwekerijarnhemnijmegen.nl/webshop.