Afbeelding
Foto:

Doppen sparen voor de geleidehond

GENDT - Iedereen heeft ze thuis, plastic doppen en deksels van frisdrankflessen of pindakaaspotten, melkflessen, enzovoort. Gooi ze niet weg, maar lever ze in!


De doppen zijn namelijk geld waard. Zo ontlast u het milieu én steunt u het KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat namelijk naar de opleiding van de geleidehonden.


Welke doppen?

"U kunt allerlei plastic doppen sparen ,doppen van mineraalwater tot doppen van sappakken, deksels van pindakaas of choco pasta, dopjes van lippenbalsem, doppen van wasverzachter en wasmiddel, maar ook de doppen van spuitflessen zoals van curry.


Waar in te leveren?

"U kunt de doppen, graag schoon en droog inleveren in Gendt, Schepenenstraat 13. Bij de voordeur staat een melkbus waar u de zakjes met doppen in kunt gooien. Zijn het grotere hoeveelheden kunt u ook een afspraak maken via 0481423639 of mail naar w.geurtz@hetnet.nl. Ik breng ze naar een depot in Culemborg, waar ze naar een recycle bedrijf gaan en verwerkt worden voor producten in de land en tuinbouw."

De opbrengst komt geheel ten goede aan het KNGF (Koninklijk Nederlands Geleide Fonds), voor de opleiding van de geleidehond .

(foto: KNGF Geleidehonden)