Geen Allerheiligen/Allerzielen op

begraafplaats

Huissen-stad



HUISSEN - Elk jaar organiseert de stichting gedenkpark Huissen-stad de zegening van de graven tijdens Allerheiligen/Allerzielen.


Helaas heeft het bestuur van de stichting gedenkpark Huissen-stad dit jaar, in het licht van de coronavirus en de maatregelen die gelden, besloten om geen allerheiligen/allerzielen te organiseren op de begraafplaats. Het voelt niet gepast om met alle maatregelen die van kracht zijn wel bij elkaar te komen op de begraafplaats. Dit betekent uiteraard geen einde aan de traditie, volgend jaar zal het wel weer georganiseerd worden.

Huurdersvereniging Gendt steunt

actie Woonbond


GENDT - De Woonbond is in samenwerking met De Goedezaak een actie begonnen om op lokaal en nationaal niveau de problemen met betrekking tot de wooncrisis onder de aandacht van Gemeentes en de Tweede Kamer te brengen.


"Via het tekenen van een petitie roept u hen op om haast te maken met: Het tekort aan voldoende en betaalbare woningen voor de sociale huur, de middenhuur, maar ook voor de starters de mogelijkheid om een goedkope woning te kopen, door middel van sneller bouwen en het afschaffen van de verhuurdersheffing, waardoor corporaties meer mogelijkheden krijgen om betaalbaar te bouwen en betaalbare huren kunnen rekenen."

HV Gendt vraagt alle huurders en woningzoekenden om de petitie te tekenen en daarmee te helpen om de wooncrisis op te lossen. Teken op https://actie.degoedezaak.org/petitions/weg-met-de-wooncrisis-gemeentebestuur-lingewaard.

"Het bestuur rekent op u", aldus Paul Verhoeven, voorzitter HV Gendt.