welkom in het kerkje in Angeren in de herfst
welkom in het kerkje in Angeren in de herfst

Bezinning in de herfst in

Angeren in het kleine kerkje

ANGEREN - Als er één seizoen is dat mij en u misschien ook tot mijmeren aanzet is het de herfst. Dan weer is de sfeer verstild. Wat later zwiepen de takken van de bomen heen en weer door vlagen storm of wilde regenbuien.


De bladeren verkleuren feestelijk. En vallen. De basis structuur van de bomen wordt zichtbaar. De beweging bij mens en natuur is naar binnen gericht. Ik houd van de herfst. De herfst kan ook somber stemmen. Zoals de dichter Bloem het verwoordde: het regent en het is november… De donkerte en druilerigheid is voelbaar in deze woorden. En dan in deze coronatijd. Nee, veel mensen worden er helemaal niet vrolijk van, integendeel kun je zeggen.

Reden te meer om ons te bezinnen, samen stil te zijn en naar muziek te luisteren en naar een mooie tekst of gedachte… Het kleine kerkje aan de Dijk in Angeren, Molenstraat 1 is ook in november open op woensdag van 10.30 – 11.00 uur om coronaproof samen te komen. We hebben een kleine vast kern. U bent van harte welkom mee te bezinnen. Els de Clercq, predikant

Eerste projectdag voor kinderen in Lingewaard

'Met je school de boom in'

LINGEWAARD - Stichting Lingewaard Natuurlijk doet dit jaar op 6 november mee met de eerste projectdag van het jaarlijks terugkerend project 'Met je school de boom in' van Landschapsbeheer Gelderland.


Liefst vier scholen in de gemeente Lingewaard hebben zich hiervoor aangemeld. De natuurwerkdag bestaat uit twee delen: een gedeelte waarin de kinderen natuuractiviteiten doen en een gedeelte waarin zij onder begeleiding van ervaren natuurgidsen een excursie/struintocht krijgen in de omgeving.

De kinderen van groep 7/8 beginnen op vier locaties met hun activiteit. In Huissen worden in Park Holthuizen wilgen geknot en in Bemmel wordt in De Ward houtopslag uit het gras verwijderd. Op de Doornik Natuurakkers in Bemmel worden struikjes, die spontaan opgekomen zijn op een plek, waar ze niet horen te staan, uitgestoken. Bij de Brouwketel tussen Huissen en Angeren wordt een invasieve exoot -zeg maar woekerende ongewenste plant- bestreden, zodat andere van nature thuishorende planten weer een kans krijgen om er te groeien.

Het belooft een mooie dag te worden die de kinderen nog lang bij zal blijven.