Afbeelding
Foto: MAGDALENA HEIJTING

Welner Maaltijden introduceert “proefstraat”


Lingewaard. In de Gemeente Lingewaard kun je binnenkort genieten van koelverse maaltijden tegen een introductieprijs vanaf € 6,00, € 6,95 en € 7,95. Initiatiefnemer Roy Tinneveld wil zijn gerechten aanbieden via proefstraten op diverse standplaatsen in de gemeente Lingewaard.

,,Voor nu is het idee om zo’n drie keer in de week een proefstraat in te richten. De ene dag in Bemmel, de andere dag in Huissen en dan in Gendt. Aldus de mede-directeur van het bedrijf Welner Maaltijden in Gendt.

De vergunning is inmiddels verleend en daarmee is het de eerste proefstraat in Nederland een feit. Ook zijn de data van de eerste week (45) bekend en dat is op dinsdag 3 november bij autobedrijf Iwan Hegeman, Houtakker 2 in Bemmel. Donderdag 5 november bij Jansen Totaal Wonen, Karstraat 95 in Huissen. Op vrijdag 6 november bij woonwinkel Yels , Langstraat 277 te Gendt en op zaterdag 7 november nogmaals bij autobedrijf Iwan Hegeman in Bemmel.

Ook Helga Witjes (wethouder) was erg enthousiast over het idee wat horeca ondernemers hebben om op alternatieve manieren hun maaltijden toch te kunnen verkopen. ,,Deze moeilijke tijd vraagt creativiteit en inspanning van de ondernemers zelf maar ook van de gemeente en de inwoners die hun ondernemers moeten steunen", aldus Witjes.

Sinds dit jaar is Welner actief begonnen met de online verkoop van maaltijden die zijn samengesteld uit zoveel mogelijk regionale producten. Welner Maaltijden is hiervoor een samenwerking aangegaan met Oregional Streekproducten uit Ressen.

De verse maaltijden worden op een speciale manier verpakt. Op deze manier blijven ze vers en zijn ze langer houdbaar. Dit gebeurt bij cateringbedrijf Dé Smaakcateraar in Gendt, het bedrijf van Tinneveld. Met een bezorgdienst in eigen beheer worden er wekelijks zo’n 800 maaltijden bezorgd en dit zal naar verwachting snel toenemen naar 2000 als de maaltijden ook besteld kunnen worden in Arnhem en Nijmegen.

De proefstraat is een manier om consumenten kennis te laten maken met de maaltijden van Welner. Online is de minimale bestelhoeveelheid drie maaltijden, maar bij de proefstraten is dit aantal slechts vanaf één. De maaltijden in de proefstraat zijn €6,00, € 6,95 en 7,95 en zijn per stuk te verkrijgen zonder vooraf te bestellen.

De proefstraten worden aangekleed met een tent, vlaggen en een koelwagen waar de maaltijden in bewaard blijven. Consumenten kunnen makkelijk door de proefstraat heen rijden, hoeven niet uit te stappen en nemen al vanaf €6,- een maaltijd mee. De maaltijden zijn net even anders. Deze week starten we met de volgende maaltijden: een runderstoofpotje met rode kool en aardappelpurree, pompoenstamppot met pulled chicken, chili con carne met gele rijst en nasi met kip saté. Graag tot ziens in onze proefstraat! Namens Team Welner.