Dames 1 kampioen 1985
Dames 1 kampioen 1985 André Polman

Volleybalclub Hexagon vijftig jaar

ANGEREN - Op 4 november is het vijftig jaar geleden dat Hexagon werd opgericht in café de Pippel. Een mijlpaal die uitbundig gevierd zou moeten worden. Maar door de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om hier samen met de leden, oud leden, trainers en bestuur invulling aan te geven.


Toen in 1970 Dorpshuis Angeren bijna klaar was is een aantal dorpsgenoten in de gymzaal gaan volleyballen. Vanaf seizoen 1971-1972 werd onafgebroken deelgenomen aan de NeVoBo competitie. Het 1e kampioenschap in de competitie werd behaald door het heren jeugdteam in seizoen 1972-1973. Er volgden nog vele kampioenschappen. Momenteel heeft Hexagon een damesteam in de 3e klasse en een herenteam in de 2e klasse ingeschreven voor de competitie.

Om de club financieel gezond te houden zijn er gedurende al die jaren extra activiteiten uitgevoerd. Te denken valt aan de verkoop van glazen met logo, kerststukjes, loterijen, Grote Club Actie, verkoop speculaaspoppen, organiseren van toernooien et cetera. Ook is een beroep gedaan op sponsoren die zorgden voor de clubtenues voor de competitie. Langs deze weg willen wij iedereen nogmaals danken voor hun bijdrage, in welke vorm dan ook, gedurende de afgelopen vijftig jaar. Wij hopen in de toekomst ook op de steun te mogen rekenen.

Gedurende de afgelopen vijftig jaar zijn veel inwoners van Angeren en omgeving, van 8 jaar tot 80 jaar, lid geweest van Hexagon of zijn nog steeds lid. Johan Kuster en André Polman zijn vanaf het begin lid en inmiddels erelid. "Wij hopen dat Hexagon nog vele jaren als zelfstandige club mag voortbestaan binnen het drukke verenigingsleven van Angeren."

Heren 1 kampioen 1986