Parochie H. Maria Magdalena

Zaterdag 14

en zondag 15 november

33e zondag door het jaar

Bidden met je vingers:

het Vijf Vingergebed


Paus Franciscus heeft een eenvoudige manier bedacht waarop wij kunnen bidden zonder iemand over te slaan: het Vijf Vingergebed. Je handen heb je altijd bij je! Het is ook voor kinderen eenvoudig te onthouden. Het gaat zo: 1.De duim: De duim is de vinger dicht bij u. Begin dus te bidden voor degenen die het dichtst bij u staan. Zij zijn de mensen die het eerst in uw gedachten komen. Het bidden voor onze geliefden is een ‘zoete verplichting’. 2.De wijsvinger: De volgende vinger is de wijsvinger. Bid voor hen die u onderwijzen en u een heilzame weg wijzen. Zij hebben ondersteuning en wijsheid nodig om aan anderen richting te kunnen geven. Gedenk hen altijd in uw gebeden. 3.De middelvinger: De derde vinger, de middelvinger, is de langste. Deze herinnert ons aan onze leiders, de bestuurders en allen die gezag hebben. Zij hebben Gods leiding nodig. 4. De ringvinger: De vierde vinger is de ringvinger. Het zal u misschien verbazen dat dit de meest kwetsbare vinger is. Deze herinnert u te bidden voor de zwakken, de zieken en zij die gebukt gaan onder problemen. Zij hebben uw gebed nodig. 5. De pink: Ten slotte komt u bij uw kleinste vinger. Uw pink helpt u te bidden voor uzelf. Als u voor de andere vier groepen heeft gebeden, zal u in staat zijn om uw eigen noden in het juiste perspectief te zien. En zo leert u op een goede manier voor uw eigen behoeften te bidden!


Zaterdag 14 november

H. Maria Geboorte Driel: 19.00 u: Eucharistieviering K. Donders

O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen:19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

H. Johannes de Doper Indoornik: 19.00 u: Woord- en gebedsviering, Liturgische Werkgroep

St. Jacobus de Meerdere Valburg: 19.00 u: Woord- en communieviering, J. Kallen


Zondag 15 november
St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders, geen kinderwoorddienst

O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis

St. Leonardus Oosterhout: 11.00 u: Woord- en communieviering, J. Kallen

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfriduskerk te Elst is te volgen via: www.facebook.com/stwerenfridus, Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) en na afloop via Youtube.com (R.K. parochie H. Maria Magdalena).

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

Donaties voor vaste camera’s kunt u storten op rekening NL62RABO0324503806 t.a.v. H. Maria Magdalena, o.v.m. Actie MenM Verbonden.