Eerste keer maaien door Fred Rutgers
Eerste keer maaien door Fred Rutgers Tonny Berns

Plaksche Veld winterklaar maken,

wie helpt mee?

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk gaat het natuurgebied Plaksche Veld (hoek Plakselaan-Groenestraat) beheren. "Dit doen we samen met inwoners uit de aanliggende wijken en Doornik Natuurakkers. Daarvoor vragen wij uw hulp."


Park Lingezegen heeft dit gebied aan de noordzijde van Bemmel al ingericht. Het wordt een mooi groen gebied van en voor de buurt, waar je lekker samen (bezig) kunt zijn. "De komende weken kun je al helpen! Er wordt gemaaid en dit maaisel moet bijeen geharkt worden. Dit kan op tijden die je goed uitkomen. Je kunt het alleen doen of met uw partner, vriendin of gezin. Heerlijk buiten werken, in en voor de buurt.

Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar landschap@lingewaardnatuurlijk.nl of meld je aan bij Tonny Berns telefoon 06 52713020."

Ingezonden brief

Voorrang

Er gebeuren veel fietsongelukken in onze gemeente. Het is regelmatig raak op één van de vele rotondes die de gemeente rijk is.

De fietspaden zijn overvol met fietsers, wielrenners, bakfietsen en snorscooters. Daarbij komt dat de rotondes in de gemeente Lingewaard niet voldoen aan de eisen van deze tijd. Ook is het verwarrend dat gemeenten zelf de voorrangsregels mogen vaststellen. Om verwarring te voorkomen is het de hoogste tijd om de regels op rotondes in het gehele land gelijk te trekken.

De gezamenlijke vervoerders hebben de politiek hier al diverse malen op gewezen. Het commentaar is steeds hetzelfde: wij hebben geen geld voor de aanpassingen. Moet er eerst een ernstig ongeluk gebeuren voordat er tot aanpassingen wordt overgegaan?

W. Mater, Huissen

(foto: Tonny Berns)